Σοκολατένια cupcakes με γλάσο καραμέλας βουτύρου



Υλικά

Για τα cupcakes
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
420 γρ. αλεύρι
240 ml γάλα
15 γρ. bakin powder
60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

Για το γλάσο
110 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή ή καστανή για πιο σκούρο χρώμα (καραμέλας)
60 ml γάλα
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το μίγμα για το κέικ
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει, και προσθέτουμε και την ζάχαρη. Xτυπάμε αρκετά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε πιο χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το bakin powder.
  • Τέλος ενσωματώνουμε και την λιωμένη σοκολάτα.
  • Ψήνουμε σε βουτυρωμένες ειδικές θήκες ή καραμελόχαρτα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Για το γλάσο
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας διαρκώς για 2 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε στο μίξερ προσθέτοντας την ζάχαρη και την βανίλια σταδιακά μέχρι να επιτύχουμε ένα μέτρια σφιχτό γλάσο.
  • Όσο περνάει η ώρα το γλάσο δένει περισσότερο οπότε το χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε, πιο ρευστό ή πιο σφιχτό σε κορνέ ίσως.
  • Διακοσμούμε τα cupcakes.


*by Elen En.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου