Παγωτό cheesecake με σάλτσα φράουλα



Υλικά

Για την βάση
30 μπισκότα πτι μπερ ή digestive
6 κ. σ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα παγωτό
500 γρ. γάλα φρέσκο full fat
2 φάκελοι σκόνη garni ή morfat για σαντιγύ
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
200 γρ. τυρί κρέμα

Για την σάλτσα φράουλας
150 γρ. φράουλες
70 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
70 γρ. νερό

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την βάση
  • Στο μπλέντερ χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα τσέρκι 24 εκ. διαμέτρου στρώνουμε το μπισκότο.
Συνεχίζουμε με το παγωτό
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τους 2 φακέλους garni ή morfat και τα 400 γρ. από το γάλα και χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά οπωσδήποτε. Όσο πιο πολύ χτυπηθεί τόσο πιο αφράτο γίνεται το παγωτό.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα μονομιάς και συνεχίζουμε το χτήπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Έπειτα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από το μπισκότο-βάση και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες οπωσδήποτε μέχρι να παγώσει καλά.

Για την σάλτσα φράουλας
  • Πλένουμε τις φράουλες μαζί με το φυλλώδες πράσινο μέρος, τις στεγνώνουμε κι έπειτα το αφαιρούμε.
  • Στο μπλέντερ χτυπάμε τις φράουλες μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και την πούλπα φράουλας και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Αδειάζουμε πάνω από το γλυκό μας και καταψύχουμε ξανά ή σερβίρουμε έτσι.



*by Elen En.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου