Τούρτα παγωτό pralines & cream



Υλικά

Για την βάση
30 μπισκότα πτι μπερ
120 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το παγωτό
600 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. γάλα πλήρες

Για τα καραμελωμένα αμύγδαλα
70 γρ. αμύγδαλα χοντροκομένα ανάλατα
70 γρ. βούτυρο
90 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

Για το σιρόπι καραμέλας γάλακτος
1 δόση καραμέλα γάλακτος




Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την βάση
  • Στο μπλέντερ χτυπάμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
  • Τα ανακατεύουμε καλά με το βούτυρο και τα στρώνουμε σε τσέρκι 24 εκ. διαμέτρου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι καραμέλας γάλακτος όπως στις οδηγίες.

Συνεχίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα
  • Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τα βούτυρο, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρντίζουμε λίγο.
  • Έπειτα ρίχνουμε την ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν ανακετεύοντας συχνά.
  • Ρίχνουμε σε ενα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σπάμε σε κομμάτια μικρά την καραμέλα.
Ετοιμάζουμε το παγωτό
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα ώσπου να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Στρώνουμε πάνω από την βάση και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει για 1-2 ώρες.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη και ρίχνουμε μέσα τα καραμελωμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάνε παντού.
  • Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Βγάζουμε και προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας από πάνω. Αν θέλουμε ξαναπαγώνουμε ή σερβίρουμε.

Tips: Αν θέλουμε ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας μέσα στο παγωτό πριν παγώσει αλλά αφού έχει σφίξει, δημιουργώντας νερά με ένα κουτάλι.


*by Elen En.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου