Κέικ σοκολάτας με καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο



Υλικά

250 γρ. αλεύρι
400 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. κακάο
2 αυγά
360 γρ. γάλα
120 γρ. καυτό νερό
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. bakin powder
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση


  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά μας δηλαδή το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, το bakin, τις βανίλιες και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα κ το ελαιόλαδο και χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μία φόρμα στρογγυλή περίπου 24 εκ. που έχουμε απλώσει λαδόκολλα (αν θέλετε απλά βουτυρώνετε και αλευρώνετε), ρίχνουμε το μίγμα μας. Καλό θα ήταν η φόρμα μας να έχει χώρο γιατί το κέικ φουσκώνει πολύ.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Ελέγχουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει σχεδόν καθαρή όχι τελείως γιατί το κέικ μας κρατάει υγρασία.
  • Αν θέλουμε σερβίρουμε με γκανάς σοκολάτας.




*by Elen En.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου