Πικάντικες, τραγανές πατάτες φούρνου με dip λαχανικών




Υλικά για 4 άτομα

Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες
2 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
αλάτι
κάρυ
κρεμμύδι σε σκόνη
ginger σε σκόνη
chilli σε σκόνη
πιπέρι
ελαιόλαδο
(Μπορούμε να παραλείψουμε το κάρυ, το τζίντζερ κ το τσίλι και να χρησιμοποιήσουμε oποιοδήποτε μπαχαρικό κ μυρωδικό θέλουμε εμείς.)


Για το dip λαχανικών
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
1 μικρό ξερό κρεμμυδάκι
50 γρ. καρύδια
μισή σκελίδα σκόρδο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τις πατάτες
  • Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει, αρκετό αλάτι κ λίγο τσίλι σε σκόνη.
  • Κόβουμε τις πατάτες σαν χοντροκομμένες τηγανητές και αφού πάρει βράση το νερό τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  • Από την στιγμή που θα αρχίσουν να βράζουν μετράμε 6-7 λεπτά, όχι παραπάνω, και τις στραγγίζουμε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, δηλαδή τα αλεύρια, το κρεμμύδι σε σκόνη, το τζίνζερ, το κάρυ και πιπέρι. 
  • Προθέτουμε τις πατάτες, καπακώνουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε καλά ώστε το μίγμα μας να τις καλύψει από όλες τις μεριές.
  • Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τον πάτο.
  • Απλώνουμε τις πατάτες σε μία στρώση στο ταψί, όχι η μία να καλύπτει την άλλη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Τις γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 30-40 λεπτά στους 240 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα κ να κάνουν κρούστα.
  • Σερβίρονται ζεστές.
Για το ντιπ
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό στο μίξερ το κρεμμύδι, το καρότο τριμμένο, τα καρύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα και το ξύδι.
  • Προσθέτουμε την μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Δοκιμάζουμε για το αλάτι και το ξύδι και προσθέτουμε ανάλογα.
Tips: Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος κάνει την πατάτα τραγανή απ'εξω και μαλακή μέσα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μπαχαρικό και μυρωδικό θέλουμε όπως πχ ρίγανη ή θυμάρι.




*by Elen En.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου