Μους γιαούρτι με καραμέλα και καρύδια



Υλικά για 8 μερίδες

2 δόσεις καραμέλα γάλακτος
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. καρύδια
2 κ.σ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ή λευκή ζάχαρη




Εκτέλεση


  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα γάλακτος αρκετά πηχτή και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Μπορούμε να την βάλουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα καρύδια χοντροκομμένα.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως και τα καρύδια να καραμελώσουν.
  • Αδειάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Έπειτα τα σπάμε σε κομμάτια.
  • Για την μους ανακατεύουμε το γιαούρτι με την καραμέλα γάλακτος, αφήνοντας στην άκρη λίγη καραμέλα για το γαρνίρισμα.
  • Αφού ανακατέψουμε καλά να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε 2 κ.σ. μους σε ένα χαμηλό ποτήρι, ρίχνουμε μερικά καρύδια, έπειτα ξανά μους και καρύδια και περιχύνουμε με την καραμέλα.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να περιχύσουμε από πριν καραμέλα στα τοιχώματα του ποτηριού, καθώς επίσης να βάλουμε τα υλικά με όποια σειρά θέλουμε.
Tips: Μπορείτε στην μους να χρησιμοποιήσετε 2-3 φύλλα ζελατίνης αφού έχετε λιώσει πρώτα σε ζεστό νερό ή γάλα, για να δώσετε πιο συμπαγή υφή. 


*by Elen en.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου