Cheesecake soft cookies



Cheesecake cookies!
Εδώ και καιρό σκεφτόμουν να φτιάξω γεμιστά μπισκοτάκια με λευκή κρέμα και τι καλύτερο από την κρέμα τυριού; Σαν cheesecake με βάση μπισκότου σοκολάτας. Το ωραίο όμως είναι πως δεν μιλάμε για τραγανά μπισκότα αλλά για soft cookies κάπως σαν brownies. Απλή συνταγή με μία μικρή δυσκολία στο γέμισμα τους, που αν ακολουθήσετε τις οδηγίες θα είναι πανεύκολο!
Η ζύμη αυτή μπορεί να κάνει ωραιότατα σκέτα μπισκότα με σχέδια, ή μπορούν να γεμιστούν με καραμέλες γάλακτος που στο φούρνο θα λιώσουν...μιαμ μιαμ! Ακόμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαλακή βάση τούρτας, ή cheesecake φυσικά.
Θέλει λίγη ξεκούραση στο ψυγείο, για να σφίξει και να πλάθεται πιο εύκολα. Προσοχή στο αλεύρι, δεν θέλει παραπάνω γιατί αλλιώς θα αλλάξει η υφή τους στο ψήσιμο. Η κρυσταλλική ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με καστανή, το χρώμα πάντως δεν θα επηρεαστεί αφού σοκολατί θα βγουν έτσι κι αλλιώς. Στην γέμιση τώρα εγώ χρησιμοποίησα κρέμα τυρί και ζάχαρη, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ένα κρόκο αυγού για πιο κρεμώδες αποτέλεσμα με μικρή αύξηση της ζάχαρης, τα εξηγώ στην συνταγή. Δεν έχω κάτι άλλο να πω...όταν τα δοκιμάσετε, θα καταλάβετε!



Υλικά για 40 κομμάτια

Για τα μπισκότα
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη λευκή ή καστανή
2 μεγάλα αυγά
1/2 κ.γ. bakin powder
50 γρ. κακάο
1 βανίλια
μία πρέζα αλάτι

Για την γέμιση
200 γρ. κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
1 κρόκος αυγού (προαιρετικά)
75 γρ. ζάχαρη
αν δεν χρησιμοποιήσετε κρόκο, μειώστε την ποσότητα της ζάχαρης στα 45 γρ.

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το bakin και το αλάτι.
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέστε τα αυγά ένα ένα και την βανίλια.
  • Προσθέστε το κακάο και χαμηλώστε την ταχύτητα.
  • Σταδιακά προσθέστε το μίγμα αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Αδειάστε το μίγμα σε μία μεμβράνη, κλείστε το και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Για την γέμιση χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα τυριού, τον κρόκο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Αφήστε στην άκρη.
  • Βγάλτε από το ψυγείο το μίγμα.
  • Κόψτε σε ισα κομμάτια. Αν θέλετε ζυγίστε τα ένα ένα για να είναι ίδια.
  • Αλευρώστε λίγο το ένα σας χέρι για να μην κολλάει η ζύμη. Ανοίξτε/απλώστε ένα κομμάτι από την ζύμη όσο γίνεται, στο χέρι σας. Βάλτε μία μικρή ποσότητα κρέμα στο κέντρο και αρχίστε να κλείνετε με προσοχή χωρίς να χυθεί έξω κρέμα. 
  • Αφού το κλείστε πλάστε γύρω γύρω πολύ ελαφριά ώστε να γίνει πιο στρογυλλό (όχι τέλειο) και βάλτε σε ταψί με αντικολλητικό φύλλο με την "άσχημη" μεριά προς τα κάτω. Αφού το τοποθετήσετε αρχίστε να το "συμμορφώνετε" γύρω γύρω να γίνει ομοιόμορφο και στρογγυλεμένο.
  • Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη. 
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 13 λεπτά.
  • Αφήστε τα να κρυώσουν.



*by Elen En.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου