Christmas Sabayon



"Sabayon. Η γαλλική εκδοχή του ιταλικού zampaglione, το χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο που φτιάχνεται με γλυκό αφρώδες κρασί - αυθεντικά με Moscato d'Asti - και κρόκους αυγού. Κρεμώδες, ανάλαφρο και φινετσάτο τρώγεται συνήθως ζεστό με κόκκινα φρούτα όπως οι φράουλες και τα βατόμουρα, ή κρύο σαν μους με διάφορους συνδυασμούς. Πολλές φορές εμπλουτίζεται με γλυκόπικρη ή λευκή σοκολάτα, και διάφορα ποτά όπως λικέρ.

Μπαίνοντας στο πνεύμα των Χριστουγέννων λοιπόν, σήμερα επέλεξα να φτιάξω ένα παγωμένο sabayon (σαν semifreddo), με γλυκό κρασί και σάλτσα φράουλας. Χριστουγεννιάτικο, γιορτινό και απόλυτα γευστικό."

Πατήστε εδώ για να δείτε όλο το άρθρο και την συνταγή στην στήλη Food του Marie Claire



Ελένη Εντζερίδου*

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου