Κρέπες μπανάνας με σοκολατένια κρέμα



Σοκολάτα μπανάνα. Ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός που συναντάται συχνά σε κρέπες. Συνήθως πραλίνα φουντουκιού ή λιωμένη σοκολάτα με φέτες φρέσκιας μπανάνας.
Επειδή όμως δεν αρέσει σε όλους ο συνδυασμός του φρούτου με την σοκολάτα, όχι στην γεύση, αλλά στην υφή σκέφτηκα πως θα βάλω την γεύση της μπανάνας μέσα στην κρέπα χωρίς κομμάτι φρούτου.
Έτσι λοιπόν την πολτοποίησα και την έβαλα μέσα στο μίγμα της κρέπας. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλύτερο απ'ότι νόμιζα. Ελαφρύ άρωμα μπανάνας που πραγματικά ταίριαζε τόσο πολύ με αυτή την κρέμα σοκολάτας.
Let's do it!

Υλικά για 8 κρέπες περίπου

Για τις κρέπες

1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
240 γρ. γάλα εβαπορέ αραιωμένο με νερό
2 αυγά
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
130 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
λίγο λικέρ μπανάνα προαιρετικά

Για την κρέμα σοκολάτα
200 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
125 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση


  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε απαλά με την παχύρρευστη κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Συνεχίζουμε με τις κρέπες. Με ένα πιρούνι λιώνουμε την μπανάνα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει πολτός.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το γάλα.
  • Συνεχίζουμε με το αλέυρι και ενσωματώνουμε καλά.
  • Τέλος ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και το λικέρ. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Σε μέτρια φωτιά ψήνουμε τις κρέπες, σε ένα τηγανάκι ρίχνοντας με μία κουτάλα και κουνώντας το τηγάνι κυκλικά για να απλωθεί το μίγμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρουμε με την κρέμα σοκολάτας.

Ελένη Εντζερίδου*

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου