Cake pops!



Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους εύχομαι!
Επανέρχομαι μετά τις γιορτές, ελπίζω ανανεωμένη. Την ζαχαροπλαστική δεν την αποχωρίζομαι βέβαια, αλλά τι να κάνουμε μας φάγανε οι δουλειές...
Ελπίζω να περάσατε καλά τις γιορτές, να φάγατε ακόμα καλύτερα και να μην κάνατε υπερβολές (μιλάω εγώ που καθημερινά έτρωγα τουλάχιστον 4 μελομακάρονα!).
Βασιλόπιτα φτιάξατε; Αν δεν φτιάξατε, σίγουρα φάγατε όμως, δηλαδή αγοράσατε.
Κι επειδή οι περισσότεροι κάνουν μεγάλη ποσότητα και τους μένει, κάτι πρέπει να γίνει με αυτό που περισσεύει. Στην οικογένεια μου βέβαια, που ανήκει σε ειδική κατηγορία, όχι απλά την φάγαμε όλη (αφράτο κέικ με ένα απίστευτο γλάσο σοκολάτας από πάνω) αλλά φτιάξαμε και δεύτερη δόση την μεθεπόμενη μέρα, οπου έμεινε λίγο. Με αυτά τα υπολείματα λοιπόν σκέφτηκα να φτιάξω τα διάσημα cake pops. Σαν σοκολατοτρουφάκια περίπου, με κέικ όμως. Όχι μόνο από βασιλόπιτα αλλά γενικά αν σας μείνει κέικ ή ξεραθεί, τώρα ξέρετε τι να κάνετε και είναι απλά πανεύκολο.
Επίσης είναι πολύ ωραία ιδέα για τα παιδιά αφού ξετρελαίνονται με τα ξυλάκια που τα κάνουν να μοιάζουν με γλειφιτζούρια, ειδικά όταν τα κυλάμε σε χρωματιστή τρούφα!

Cake pops!

Υλικά για 25 κομμάτια

400 γρ. κέικ λευκό
220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για την επικάλυψη
τρούφα χρωματιστή



Εκτέλεση


  • Σε ένα μεγάλο μπολ και με την βοήθεια ενός πιρουνιού κάνουμε το κέικ τρίμματα.
  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο κέικ, ανακατεύοντας καλά για να πάει παντού μέχρι να γίνει κολλώδες το μίγμα και να πλάθεται.
  • Φτιάχνουμε μπαλάκια από το μίγμα και τα καρφώνουμε σε ξυλάκια για σουβλάκια.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Βουτάμε μέσα ένα ένα τα cake pops.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά σε λαδόκολλα.
  • Πασπαλίζουμε καλά με τρούφα να κολλήσει παντού.
  • Αφήνουμε σε λαδόκολλα για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα (περίπου 1 ώρα).



Ελένη Εντζερίδου*

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου