Νηστίσιμα τραγανά cookies με σοκολάτα



Υλικά για 30-35 κομμάτια

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. baking powder
110 γρ. σιρόπι γλυκόζης
90 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
βανίλια
100 γρ. κουβερτούρα με τουλ. 55% σε κακάο


Εκτέλεση


  • Στον κάδο του μίξερ (στο φτερό/Κ) χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking powder, την γλυκόζη, την βανίλια και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν μία ομοιογενής μαλακή ζύμη.
  • Το τυλίγουμε σε διαφάνεια/μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά μία επιφάνεια και ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη σε αρκετά λεπτό φύλλο πάχους 1-2 χιλ.
  • Κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε με κουπ-πατ ή μαχαίρι και στρώνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12 λεπτά ακριβώς.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι ενώ είναι ζεστή βουτάμε τα cookies ολόκληρα ή μισά, ή κάνουμε σχέδια με αυτή.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου