Τακάκια Ρόδου



"Τακάκια ή αλλιώς μαντινάδες. Ένα γλυκό παραδοσιακό της Ρόδου, που γίνεται σε χωριά όπως η Αρχίπολη, ο Αρχάγγελος και άλλα.

Ένα πολύ ιδιαίτερο γλύκισμα και κέρασμα, με ελάχιστη ζάχαρη, που είναι υψηλής διατροφικής αξίας χάρη στα καρύδια, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το μέλι που περιέχει.
Θυμίζει πολύ τον μπακλαβά. Το φύλλο όμως είναι χειροποίητο σπιτικό, το οποίο αλείφεται με ελαιόλαδο, γεμίζεται με καρυδόψιχα και ψήνεται στον φούρνο. Τελευταία σημαντική πινελιά το σιρόπι μελιού.
Φυσικά είναι νηστίσιμο , ότι πρέπει για αυτές τις μέρες, που αναζητάμε κάτι γλυκό εξίσου νόστιμο με αυτά που περιέχουν γάλα και αυγά."

Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέχεια του άρθρου και τη συνταγή, στη στήλη Food του Marie Claire.



Ελένη Εντζερίδου*

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου